Sådan styrker du din kvote 2-ansøgning

26/06/2024
Læsetid: 6 min.
kvote 2 ansøger

Skal du lave en kvote 2-ansøgning for at komme ind på drømmestudiet? Vil du gerne øge dine chancer for at blive optaget? 

Så er du landet det helt rigtige sted. Der er nemlig mange måder, du kan styrke din kvote 2-ansøgning på, såsom at tage et job eller et sabbatår i udlandet, og det vil vi fortælle meget mere om her.

Så hvis du gerne vil lave en toplækker kvote 2-ansøgning, og hvis et sabbatår i udlandet lyder som noget for dig, så læn dig tilbage og læs med her – vi guider dig hele vejen!

Hvad er en kvote 2-ansøgning?

En kvote 2-ansøgning er en ansøgning om optagelse på et videregående studie, når karaktersnittet ikke rækker til at søge ind på kvote 1. 

Gennem kvote 1 kan du søge direkte ind på studiet, hvis du opfylder karakterkravene på uddannelsen. Det kræver en anelse mere, hvis snittet ligger under optagelseskravet.

Her er det nemlig ikke dine karakterer, men dig som person, der skal overbevise optagelsesudvalget om, at du har fortjent en af de eftertragtede kvote 2-pladser. 

Du skal derfor forsøge at vise, at du har relevant erfaring, er motiveret, og har kompetencer til at gennemføre uddannelsen.

Hvordan kan jeg forbedre min kvote 2-ansøgning?

Heldigvis er der uendeligt mange måder, du kan styrke din kvote 2-ansøgning, og dermed dine muligheder for at blive optaget. 

Det er ofte en meget individuel ‘rejse’, du skal på, og det kan variere meget fra uddannelse til uddannelse, hvor dit fokus bør lægges. 

Her er et par idéer, der virker til alle uddannelser:

Få erfaring til din kvote 2-ansøgning i dit sabbatår

Hvis du vil ind gennem kvote 2, kan du bruge sabbatåret til at forbedre dine muligheder. 

Vil du gerne f.eks. læse journalistik, kan du tilbyde at skrive for din lokale avis. Er drømmen at læse softwareudvikling, findes der utallige gratis e-kurser. Overvejer du at læse til sygeplejerske, kan du hjælpe til på et plejehjem.

Du skal altså finde noget at lave, der er relevant for dit studie. Det er en god løsning, fordi du bliver introduceret til de emner, der er relevante for dit felt. 

Så kan du prøve kræfter med det og enten blive bekræftet i, at det er noget for dig, eller lede videre og finde din sande drømmeuddannelse.

Du kan også finde inspiration til, hvad du ellers kan lave i dit sabbatår lige her.

Tag et sabbatår i udlandet

At bruge sit sabbatår på at få relevant erfaring behøver ikke at betyde, at du skal blive alene hjemme i det kolde Danmark, mens vennerne fyrer den af på deres livs rejse. 

Du kan faktisk kombinere de to ting ved at tage et sabbatår job i udlandet, som både styrker din kvote 2-ansøgning og giver dig oplevelser for livet.

Det kan være en fantastisk måde at have sabbatår, fordi du både kan fejre, at du er færdig med din ungdomsuddannelse, samtidig med at du forbedrer dine chancer for at blive optaget på den videregående, da du viser optagelsesudvalget, at du også kan begå dig internationalt.

Pro Tip: Læs op på kriterierne for det studie, du gerne vil ind på. Udtænk så en plan for, hvordan du bedst muligt kan leve op til de kriterier og demonstrere det over for optagelsesudvalget.

Tre fordele ved at søge ind med en kvote 2-ansøgning

Nogle kan måske se det som en ulempe, at de bliver nødt til at lave en kvote 2-ansøgning. Men faktisk er virkeligheden en anden. Der er nemlig en række fordele ved at søge ind gennem kvote 2.

1. Bedre chancer for at gennemføre

En undersøgelse fra EVA har vist, at universitetsstuderende, der optages gennem kvote 2, har bedre chancer for også at gennemføre studiet end dem, der optages på kvote 1.

Altså, hvis du først kommer ind gennem kvote 2, har du statistisk set bedre odds end dem, som kommer ind gennem kvote 1.

2. Oplevelser for livet

Når du skal styrke din kvote 2-ansøgning, kommer du ud på en rejse, der kan føre dig ned af mange forskellige veje.

Det kunne eksempelvis være, at du vælger at tage et job i udlandet under dit sabbatår, hvor du får uvurderlig erfaring, du ellers ikke ville have fået, hvis du var kommet ind gennem kvote 1.

3. Mere afklaring inden studiestart

Undersøgelsen fra EVA viste også, at kvote 2-ansøgere er mere motiverede og afklarede, når de starter på uddannelsen.

Det skyldes nok, at du ofte vil prøve kræfter med feltet inden studiestart, og det kan derfor give dig erfaring og yderligere bekræftelse i, at du har valgt den helt rette uddannelse.

Styrk din kvote 2-ansøgning med et sabbatår i udlandet

Lyder det som noget for dig at tage et job i udlandet i dit sabbatår? Så vil vi hjertens gerne hjælpe dig på vej – helt gratis!

Hos Dansk Udlandsrekruttering har vi hjulpet mange unge med at finde et job i udlandet, så de kan komme af sted på deres livs rejse og bagefter komme ind på deres drømmestudie. Styrk din kvote 2-ansøgning – klik her og find et job til dit sabbatår i udlandet!

Simon Schmedes

Simon Schmedes

Simon er stifter af Dansk Udlandsrekruttering og hjælper vores ansøgere med at starte rejsen til udlandet. Han boede selv i Sydeuropa i over 5 år og er vores udlandsekspert, med stor kendskab til CV, jobs og flytning til udlandet.

Relaterede blog indlæg