Sådan finder du en bolig i udlandet

04/01/2022
Læsetid: 3 min.
Billede fra Malta

En ny begyndelse?

Skal du flytte til et nyt land, men er i tvivl om hvordan du skal finde en bolig i udlandet? Så læs med her, hvor jeg vil gøre dig klogere på hvordan du skal gribe det an – og hvad du bør undgå!

Når man skal til udlandet og starte sit helt nye liv, får man mulighed for at starte helt forfra. Det betyder, at du får en helt ny start, men betyder også at du skal tage stilling til en række forskellige ting. Den måske allerstørste (og i hvert fald en af de allerførste) er, hvor du gerne vil bo henne.

Har man ikke tænkt på en plan for det inden man tager afsted på sin rejse, kan man ende med at stå uden tag over hovedet og det er for mange det SIDSTE man ønsker at opleve – især i et nyt land, hvor det ofte er begrænset hvor mange man kender på forhånd.

Forskellen fra Danmark til udlandet:

I Danmark ville man kunne finde en lejebolig gennem forskellige boligportaler på nettet, eller gennem en boligforening hvis man er tilmeldt sådan en. I udlandet fungerer det ofte lidt anderledes og selvom der også findes lignende løsninger, har man almindeligvis ikke meldt sig ind i en boligforening mange måneder før man skal afsted. Udvalget er sædvanligvis også noget mindre. 

Man kan derfor lede efter bolig selv, ved at undersøge hvad der kan findes på eksempelvis Google eller på Facebook, hvor der findes forskellige grupper der poster boliger. Nogle grupper har boliger direkte fra udlejeren, så kan man komme i kontakt med personen der har en ledig bolig.

Det kan være en rigtig god måde at gøre det på, men det kan også være svært at overskue hvad der er godt og mindre godt og hvem der i virkeligheden prøver at hjælpe en. Der er desværre nogle, som gør en forretning ud af at snyde folk der ikke kender landet og de lokale.

Til gengæld findes der i de fleste turist-lande – modsat hvordan vi almindeligvis gør det i Danmark – flere firmaer, som er specialister i de lokale lejeboliger. Leder du f.eks. efter bolig i Malta, hedder største firma med fleste boliger Quicklets

De står altid klar til at hjælpe en, når man kommer som ny i landet og skal i gang med boligjagten.

Hvad kan man forvente?

Man skal være opmærksom på, at boligbureauerne tager et gebyr for at hjælpe (typisk får de omkring 50% af en enkelt husleje for servicen). Men de penge kan faktisk ofte være godt givet ud.

Bureauerne hjælper nemlig både med at lytte til hvor og hvordan du gerne vil bo og laver så en tilpasset boligsøgning for dig, baseret på dine kriterier. Er det f.eks. vigtigt for dig at der er 2 badeværelser, en opvaskemaskine eller at man må have kæledyr – så tager de højde for det, når de undersøger markedet for dig.

 

 

Hvad får jeg ellers fra en boligagent? 

Udover det, så ordner bureauerne selve papirarbejdet i form af lejekontrakten og hvad der ellers skulle være brug for. Det giver dig noget tryghed som ny i landet, at du ved at lejekontrakten er lavet på en ordentlig og fair måde.

I nogle tilfælde kan de også hjælpe med at forhandle den månedlige husleje for dig ned, så du kan ende med at spare penge på huslejen hver eneste måned. Jeg har selv prøvet at spare 150 euro om måneden på en 1-årig kontrakt, fordi jeg havde en agent, der var dygtig til at forhandle prisen – den boligagent blev lynhurtigt tjent hjem og jeg endte faktisk med at spare en del penge.

Det kan måske være en jungle at navigere rundt i hvilke firmaer, der er gode at bruge. Her kan arbejdspladsen i det nye land ofte være behjælpelig – og ellers hjælper vi selvfølgelig gerne med at vejlede hos Dansk Udlandsrekruttering, i forbindelse med din flytning til det nye land.

Det hjælper vi med:

Vi har faste aftaler med lokale boligbureauer rundt omkring i Europa, som har et godt rygte blandt de lokale og som holder det de lover. Skal du f.eks. til Malta, får du hjælp af dygtige, danske Ulrik, som er ekspert i boligmarkedet på Malta og som har masser af erfaring med at hjælpe både nye og lokale i landet med at finde bolig.

Det er vigtigt for os at du er tryg på din rejse og under boligsøgningen i det nye land. Har du spørgsmål i den forbindelse, må du endelig gerne spørge os! Vi hjælper hellere end gerne, så du får den bedst mulige start på rejsen 🙂

Relaterede blog indlæg