Sådan finder du en bolig i udlandet

05/01/2023
Læsetid: 3 min.
Billede fra Malta

En ny begyndelse?

Vil du flytte til et nyt land, men er i tvivl om hvordan du skal finde din bolig i udlandet? Så læs med her, hvor vi vil gøre dig klogere på hvordan du skal gribe det an – og hvad du bør undgå!

Når du skal til udlandet og starte sit helt nye liv, får du mulighed for at starte helt forfra. Mange tager f.eks. et sabbatår i udlandet for at prøve noget nyt, men der kan være mange grunde til at du vil opleve at bo i udlandet.

Det betyder, at du får en helt ny start, men betyder også at du skal tage stilling til en række forskellige ting. Den måske allerstørste (og i hvert fald en af de allerførste) er, hvor du gerne vil bo henne.

Har du ikke en plan for at finde bolig inden du tager afsted på sin rejse, kan du ende med at stå uden tag over hovedet. Og det er for mange det sidste man ønsker at opleve. Især i et nyt land, hvor det ofte er begrænset hvor mange du kender på forhånd.

Forskellen fra Danmark til udlandet:

I Danmark ville du kunne finde en lejebolig gennem forskellige boligportaler på nettet, eller gennem en boligforening hvis du er tilmeldt sådan en. 

I udlandet fungerer det de fleste steder lidt anderledes og selvom der også findes lignende løsninger, har du almindeligvis ikke meldt sig ind i en boligforening mange måneder før du skal afsted. Udvalget er sædvanligvis også noget mindre på den slags portaler, en vi er vant til herhjemme. 

Du kan derfor lede efter bolig selv, ved at undersøge hvad der kan findes på eksempelvis Google eller på Facebook, hvor der findes forskellige grupper der poster boliger. Nogle grupper har boliger direkte fra udlejeren, så du kan komme direkte i kontakt med personen, der har en ledig bolig.

Det kan være en rigtig god måde at gøre det på. Dog kan det være svært at overskue hvad der er godt og mindre godt og hvem der i virkeligheden prøver at hjælpe en. Der er desværre nogle, som gør en forretning ud af at snyde nye tilflyttere, der ikke kender landet og de lokale.

Til gengæld findes der i de fleste turist-lande – modsat hvordan vi almindeligvis gør det i Danmark – flere firmaer, som er specialister i de lokale lejeboliger. Leder du f.eks. efter bolig i Malta, hedder største firma med fleste boliger Quicklets. Der kan du både se boliger, sammenligne priser og booke en fremvisning.

De står altid klar til at hjælpe dig, når du kommer som ny i landet og skal i gang med boligjagten. 

Hvad kan du forvente?

Man skal være opmærksom på, at boligbureauerne tager et gebyr for at hjælpe (typisk får de omkring 50% af en enkelt husleje for servicen). Men de penge kan faktisk ofte være godt givet ud.

Bureauerne hjælper nemlig både med at lytte til hvor og hvordan du gerne vil bo og laver så en tilpasset boligsøgning for dig, baseret på dine kriterier. 

Er det f.eks. vigtigt for dig at der er 2 badeværelser, en opvaskemaskine eller at man må have kæledyr? Så tager de højde for det, når de undersøger markedet for dig.

Hvad får jeg ellers fra en boligagent? 

Udover det, så ordner boligagenterne selve papirarbejdet, i form af lejekontrakten og hvad der ellers skulle være brug for. Det giver dig noget tryghed som ny i landet, at du ved at lejekontrakten er lavet på en ordentlig og fair måde.

I nogle tilfælde kan de også hjælpe med at forhandle den månedlige husleje ned for dig, så du kan ende med at spare penge på huslejen hver eneste måned. 

Skribenten har selv prøvet, at spare 150 euro om måneden på en 1-årig kontrakt, fordi jeg havde en agent, der var dygtig til at forhandle huslejen. Den boligagent blev lynhurtigt tjent hjem og jeg endte faktisk med at spare mange tusinde kroner.

Det kan måske være en jungle at navigere rundt i hvilke firmaer, der er gode at bruge. Her kan arbejdspladsen i det nye land ofte være behjælpelig – og ellers hjælper vi selvfølgelig gerne med at vejlede hos Dansk Udlandsrekruttering, i forbindelse med din flytning til det nye land.

Det hjælper vi dig med:

Vi har faste aftaler med lokale boligbureauer rundt omkring i Europa, som har et godt rygte blandt de lokale og som holder det de lover. Starter du ikke hos et firma med bolig inkluderet, hjælper vi dig med at finde hjælp.

Skal du f.eks. til Malta, får du hjælp af dygtige, danske Ulrik, som er ekspert i boligmarkedet på Malta og som har masser af erfaring med at hjælpe både nye og lokale i landet med at finde bolig.

Det er vigtigt for os at du er tryg på din rejse og under boligsøgningen i dit nye land. Har du spørgsmål i den forbindelse, må du endelig gerne spørge os! 

Vi hjælper hellere end gerne, så du får den bedst mulige start på din rejse. Er du klar til at starte din rejse? Tjek vores åbne stillinger via linket her

Simon Schmedes

Simon Schmedes

Simon er stifter af Dansk Udlandsrekruttering og hjælper vores ansøgere med at starte rejsen til udlandet. Han boede selv i Sydeuropa i over 5 år og er vores udlandsekspert, med stor kendskab til CV, jobs og flytning til udlandet.

Relaterede blog indlæg